Velkommen til min verden :o)
Min hobby er søm, scrapping og matlaging.

lørdag 16. februar 2013

Spesial laget ring

RH smykkedesign http://www.rhsmykkedesign.no har laget en ring til meg av en gammel arveskje jeg hadde.  Jeg er så fornøyd og syntes den ble tiktig vakker.  My precisous :o)
Bildene ble litt mørke her inne, men dere ser allikevel hvor vakker den er :o)
Published with Blogger-droid v2.0.10

tirsdag 12. februar 2013

Sy kveld :-)

På mandag hadde jeg og  Nanxy nok en sy kveld i lag.  alltid like koselig og sitte å sy sammen, planlegge,diskutere, hjelpe hverandre og utveksle ideer og forslag.
På kveldens agende var det for min del tid å lære seg å bruke skjærebrett og kniv.  Jeg har alltid hvert knytta til saks, men ser til tider at det lønner seg å lære bruken av kniv og skjærebrett.  SSå Nancy tok med seg utstyr og ga god veiledning :o)
Nancy på sin side satt i gang planlegging av løper. Det skal måles og finne riktige kobinasjoner av stoff farge og evt blonder/bånd.
Her føres det "regnskap" over bredde måling på de ulike stoff remsene slik at de dekker en løpers bredde på ca 42cm.  Hun øsnket forskjellige bredder på remsene.
Her er jeg i gang med å skjære til rette kanter på spisebrikker.  Det ble litt som i sangen: " vi sager og vi sager og til slutt så er det blitt, en .........."  Men jeg berget det slik at det blir spisebrikker av det.
Helt øverst i bildet ligger min første Mugrugg! Skal lage 3 til, men må gå til anskaffelse av mere bånd, hvis jeg husker hvor jeg kjøpte den lille biten jeg har brukt allerede :o)
Utstyret er på plass og vi er i gang med skjæring.
Regnbuens farger i undertråd snellene mine :o)
Ferdig med Mugrug  ;o)
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 8. februar 2013

Scrappe kveld

En kveld i januar ble jeg invitert til en venninne for å scrappe litt sammen.  Det er lenge siden jeg sist var oppe i scrappe boksene.  Men etter en stund fant jeg til slutt noe jeg ville lage/scrappe.
Lokket på vin boksen,
Mener det ble en fin vin boks :o)
Dekorerte en fyrstikk eske i samme motiv.
Published with Blogger-droid v2.0.10

søndag 3. februar 2013

karneval

Minsten skal på karneval med klassen sin førstkommende tirsdag.  Etter nøye tenkning og fundering kom han fram til at han ville være Arragon fra Ringenes Herre.  Så vi surfa rundt på nettet for å finne bilder av helten, slik at vi kunne lage et kostyme nesten likt.
Godt var det å ha en "fille tante" som kom med brukte klær og belter.  Ente opp med å sy om, klippe bort, ta knapper av, sy knapper på og så ble det nesten likt og det som er det viktigeste er at minsten er kjempe stolt og fornøyd med hjemmelaga Ringenes herre kostyme!
Klippet av øverste del av skjortekragen og sydde på knapper som var messing preget rundt hele kragen.
Knappene i skjorta ble tatt av og det ble sydd på to brune bånd som en kan knytte sammen ved at en tar båndet og trer igjennom knappehullet på motsatt side.
Brun T-skjorte, svart ola bukse.
Kappen er laget av en strikket cardigan som armene ble klippet av.  Sydd sammen litt i ryggen for å få den til å henge skikkelig.
Brun filt surret rundt beina, holdes fast med skinn tau.
Låner mor sin sølje.
Nytt sverd er kjøpt inn for anledningen , da vi så på bildene det gamle og slitte gummi sverd. :o)

Jeg håper han får en fine dag.

Tusen takk til Nancy som har hjulpet oss med utstyr :o)
Published with Blogger-droid v2.0.10